V torek, 31.5.2022 se je na Osnovni šoli Koper odvijal finale Državnega prvenstva osnovnih šol v nogometu za dečke. Tekmovale so Osnovna šola Koper, Osnovna šola Karla Petrovnika-Kajuha Šoštanj, Osnovna šola Trebnje ter Osnovna šola Ljudski vrt Ptuj.

V prvi tekmi sta se pomerili OŠ Koper in OŠ Ljudski vrt Ptuj. Koper je zmagal z rezultatom 2:1. V drugi tekmi sta svoje moči pomerili OŠ Karla Destovnika-Kajuha Šoštanj in OŠ Trebnje. Tekma je bila izenačena (3:3), zato so se pomerili še v prostih strelih. Zmagala je OŠ Trebnje z rezultatom  6:5.

V tretji tekmi sta se za 3. mesto borili OŠ Ljudski vrt Ptuj in OŠ Šoštanj. Tekmovalci iz Ptuja so z rezultatom 3:0 zasedli 3. mesto. Sledilo je finalno tekmovanje v katerem sta se pomerile še OŠ Koper ter OŠ Trebnje. Ob koncu tekme je bil rezultat 1:1. Sledili so prosti streli in naslov Državnega prvaka iz nogometa za učence osnovnih šol si je priborila OŠ Trebnje z rezultatom 7:5, učenci ekipe OŠ Koper pa so postali državni podprvaki.

Ob navijaškemu suportu vseh učencev in učiteljev šole so naši fantje dokazali, da jih odlikujejo izjemne športne lastnosti, borbenost, vztrajnost in ekipni duh.

Iskrene čestitke nogometašem OŠ Koper in trenerju ekipe Walterju Vatovcu.

Učenci in učitelji OŠ Koper

 

Related Images:

(Skupno 725 obiskov, današnjih obiskov 2)
Dostopnost